| | | |


Detail Aktuality

Fondy EHP a Norska - nová výzva Trondheim z programu Životní prostředí

13.04.2021

Státní fond životního prostředí ČR vyhlásil v programu Životní prostředí, ekosystémy a změna klimatu novou dotační výzvu „Trondheim“.

Výzva je zaměřena na realizaci konkrétních opatření vedoucích k reálnému omezení farmaceutického znečištění povrchových vod. Cílí na pilotní a demonstrační projekty, jejichž výsledkem je snížení obsahu léčiv a hormonů (včetně jejich metabolitů) v odpadních vodách před jejich vypuštěním do recipientu nebo do kanalizace pro veřejnou potřebu.

Datum ukončení příjmu projektových záměrů do 1. kola: 11. 6. 2021 (12:00 hod)

Alokace na výzvu: 93 600 572 Kč

Minimální výše grantu: 5 200 000 Kč

Maximální výše grantu: 26 000 000 Kč

Výtah nejdůležitějších informací k výzvě, zpracovaný OPR, je ke stažení ZDE.

Více informací naleznete na webu OPR v sekci Životní prostředí.

Kontaktní osoba výzvy na OPR: Ing. Tereza Šrámková, sramkova@rect.muni.cz

V případě zájmu podat do výzvy projekt kontaktujte prosím Ing. Terezu Šrámkovou z důvodu přidělení přístupu do informačního systému AIS SFŽP a domluvení jednotlivých kroků v rámci MU, které musí být splněny před odevzdáním projektového záměru do 1. kola.

Vzhledem k tomu, že není omezen počet žádostí za žadatele, nemá RMU v tuto chvíli ambici přípravu v rámci MU nikterak centralizovat či koordinovat. Pokud by ale ze strany některých HS byla poptávka po koordinaci uvnitř MU, např. po koordinaci mezifakultních projektů, kontaktujte OPR s tímto požadavkem.

Ing. Tereza Šrámková, 13.04.2021 14:20

nahoru