| | | |


Detail Aktuality

Vlastnická struktura MU - doplňující informace

05.05.2021

OPR zveřejňuje doplňující informace k dokládání vlastnické struktury MU v rámci projektů OP VVV.

Od podzimu 2020 došlo celkem ke 3 změnám vlastnické struktury MU:

  1. Od 7. 11. 2020 MU prodala akcie společnosti Flowmon Networks
  2. Od 11. 12. 2020 byla přidána společnost CasInvent Pharma, a.s.
  3. Od 31. 3. 2021 byl změněn podíl MU v této společnosti z 50 na 35 %

Při vykazování je třeba zohlednit všechny změny, které v daném monitorovacím období nastaly (tzn. někdy více než 1 změna). Jednotlivé verze dokumentu jsou dostupné na webu OPR na hlavní stránce.

Z důvodu časté změny vlastnické struktury MU a velkého množství prohlášení, které se za tímto účelem musí za celou MU dokládat, prosíme, aby nadále u projektů, kde je MU hlavní příjemce/koordinátor, si tyto dokumenty podepisovala zplnomocněná osoba pro IS KP14+ (osoba, která má vystavenou plnou moc pro daný projekt a standardně podepisuje dokumenty k ZoR a ŽoP).

Za partnerské projekty budeme nadále zprostředkovávat podpis pana rektora, příp. prorektora. U partnerských projektů tedy požádejte o zajištění podpisu OPR.

Bohužel nelze prohlášení předložit souhrnně za MU, MŠMT nadále trvá na tom, aby se prohlášení předkládalo za každý projekt zvlášť, i za partnerské projekty.

Připomenutí postupu hlášení změny na ŘO OP VVV:

  • Pro projekty mající uvedenu vlastnickou strukturu v IS KP14+ (záložka SUBJEKTY PROJEKTU – osoby, v nichž má žadatel podíl): předložení žádosti o nepodstatnou změnu nejpozději před předložením ZoR za dané monitorovací období, a to tak, aby ji na ŘO stihli schválit a tato změna se již promítla do informací v IS KP14+ (pokud nyní nestihnete podat ŽoZ před ZoR/ŽoP, stačí, když přiložíte nový formulář a počkáte na připomínky, kde bude uvedena žádost o podání ŽoZ).
  • Pro projekty, které nemají vlastnickou strukturu v IS KP14+: v tomto případě stačí, aby byla informace doložena jako aktualizace k ZoR.

 

Ing. Tereza Šrámková, 05.05.2021 15:49

nahoru